Referensprojekt

EDILOG vedtruck

 

EDILOG utvecklar värdens första elhybriddrivna vedtruck. Elforest har genomfört förstudie, utveckling av drivsystem till prototyp och utvärdering av prototyp.

 

Nu har Elforest ansvar för konstruktion av den nya hybriddriften, utveckling av ett komplett styrsystem samt inköp till projektet.

HUSQVARNA Construction

 

Elforest Technologies har fått i uppdrag av Husqvarna Construction att utveckla och installera ett nytt el-hydrauliskt system. I centrum av systemet sitter Elforest WCU, en styrenhet med inbyggd trådlös kommunikationsteknik, utvecklad av Elforest Technologies.

 

Elforest levererar ett komplett system med batteriteknik, nätladdning, eldrift och hydraulik.

Utvecklingsprojekt av elektriska drivsystem med HUSQVARNA

 

Elforest Technologies deltar i utvecklingen av nya elektriska drivsystem till olika prototyper. Elforest levererar systemdesign, komponentval, konstruktionsarbete, montering och programmering av styrsystem.

Elforest Technologies är med och utvecklar framtidens eltruckshybrid

 

I samarbete med Engbergs Transportsystem utvecklar Elforest Technologies en elektrisk transmission till 80 ton tunga vedtruckar.

Huddig Tigon Technology

 

På uppdrag av Huddig har Elforest Technologies konstruerat och levererat en komplett eltransmission.

Ponsse Ergo med elturbo-teknik

 

På uppdrag av Ponsse har Elforest Technologies monterat sin patenterade elturbo-teknik på en skördare. Utvärderingen visar på ökad produktivitet såväl som sänkt bränsleförbrukning.