elforest.jpg
073-046 65 10
info@elforest.se

Ett stort GRATTIS till en imponerande 8:e plats i World Solar Challange 2017!

Efter många, många månaders slit med att utveckla och bygga denna fantastiska solbil, har nu äntligen mållinjen korsats. Studenterna från Jönköpings Universitet flög för några veckor sedan ned till Australien där man sedan har gjort de sista förberedelserna inför loppet, finjusterat bilen, förberett följebilen med mera.

Efter några spännande dagar med regn, vind, molntäckt sol och många avhoppade lag gick laget till slut in på en imponerande 8:e plats. När man korsade mållinjen hade man under det 302 mil långa loppet lyckats hålla en medelhastighet av 59.7 km/h! Och detta med en bil som drivs i huvudsak med solen som energikälla. Men inte riktigt all energi var solenergi, bilarna får bära med sig ett batteri på tävlingen och det är här som Elforest kommer in i bilden.

Elforest Technologies sponsrade teamet med ett BMS, Battery Management System, för att i detalj hålla koll på och skydda batteriet. Systemet specialanpassades av Elforest ingenjörer för att styra solpanelerna så att dessa inte kunde överladda batteriet. Efter ett besök i Jönköping där Elforest BMS samt en Elforest Logger överlämnades kunde sedan all support och vidareutveckling göras på distans från Elforest kontor i Örnsköldsvik.

"Det har varit jättehäftigt att få ha varit med på studenternas resa under det här projektet, även om det har varit på distans. Många långa telefonsamtal, med spännande tekniska diskussioner har det varit.", säger Fredrik Lorenc, teknisk chef, Elforest. Som tack för visat engagemang förärades Elforest Technologies en plats bland Platinum-sponsorerna, den högsta sponsornivån. Se vår logga på bilen, lite extra upplyst, på bilden ovan.

Powered by CuteNews